Kalastusalueet » Suur-Saimaa

Lupa oikeuttaa kuuteen (6) vapaan/vieheeseen lupakartan osoittamalla vesialueella. Lupa on henkilökohtainen. Kalastuslupien yhdistäminen toisiin lupiin, esim. kalastuksen hoitomaksuun, osakaskuntien uistelulupiin ja/tai toiseen Suur-Saimaan uistelulupaan, tulee aina selvittää vesialueen omistajalta (säädökset poikkeavat toisistaan osakaskuntakohtaisesti, osakaskunnilla voi olla omia viehe/vapamäärärajoituksia, joita tulee noudattaa).

Lupa ei kuitenkaan oikeuta kalastamaan Vuoksella (virhe kartassa!). Luvalla voi heitto- ja perhokalastaa sekä vetouistella myös moottorilla. Uusi kalastuslaki- ja asetus on tuonnut uusia sääntöjä vetouisteluun Suur - Saimaalle - rauhoitetut kalalajit- ja kannat, kalojen pyyntimitat, saaliskiintiöt ja kalojen vapauttamiset. Lisäksi on hyvä tietää kalastusalueen onkimis-, pilkkimis- ja viehekalastuskieltoalueet ja Partakosken alueen rauhoituspiirit. Tarkempaa tietoa löydät ko. asioista tiedostosta kalastussääntösuursaimaa ja kalalaki. Tutustu ennen kuin lähdet kalalle!

Suur - Saimaan kalastusalueen vieheluvan myynti tapahtuu saman kalastuslupien myyntiohjelman kautta sekä verkkokaupassa että kaikissa fyysisissä luvanmyyntipisteissä (Urheilu Koskimies,Vuoksen Kalastuspuisto, Joutsenon Veneseura). Tämä tarkoittaa sitä, että kalastusalueen kalastuksenvalvojat tietävät reaaliaikaisesti kalastusalueen vieheluvan lunastaneet. Vuonna 2016 olemme lisänneet asiakkaalle mahdollisuuden lisätä oston yhteydessä veneen rekisterinumeron omiin tietoihin. Tämä mahdollistaa "etäisvalvonnan"  ja kalastajille kalastuksen rauhan. Varaudu kuitenkin pyydettäessä osoittamaan kalastusoikeutesi tositteella maksetusta kalastuksen hoitomaksusta, vesialueen omistajan luvasta ja/tai Suur-Saimaan vieheluvasta. Tosite voi olla sähköinen (puhelin) tai paperitosite.

Kartta, Suur-Saimaan viehelupa: Suur-Saimaa_kartta.pdf

Kalastusmääräykset: https://kalastusrajoitus.fi/#/kalastusrajoitus

Kalastusmääräykset Suur-Saimaa: saimaalle-kalaan-fin.pdf

Saalistiedot Suur-Saimaan viehelupa: kuvaviehesaalissaimaa2018asti.pdf


LuvatHintaAlkaenKpl
Viehelupa, 1 vrk15.00 € / 1 vrk
Viehelupa, 7 vrk30.00 € / 7 vrk
Viehelupa, kalenterivuosi85.00 € / Kalenterivuosi
Viehelupa, kuukausi50.00 € / Kuukausi

Katso lisätiedot tuotteen nimeä klikkaamalla

« Takaisin etusivulle